warta

Pangembangan industri unggas global ing taun 2020 katon luwih rumit tinimbang taun-taun sadurunge. Nanging, liwat sepuluh tembung kunci lan sepuluh prekara utama sing kedadeyan lan kedadeyan, isih bisa ndeleng sawetara tren pangembangan industri unggas ing Tiongkok lan jagad lan arah rantai pasokan panganan ing mbesuk.
 
Tembung kunci siji : COVID19
 
Epidemi makutha anyar nyebabake kerugian lan korban karyawan ing industri unggas, mbebayani rantai industri unggas lan rantai pasokan
 
Apa wae sing bisa ngenteni kudu ngenteni. Iki minangka gambaran nyata periode paling abot saka pencegahan pandemi global lan kahanan kontrol epidemi mahkota anyar. Kutha, dalan, desa, lan langkah karantina nyebabake akeh pitik sing rusak. Ana pirang-pirang insiden shutdown pabrik, kekurangan tenaga kerja, pembatalan utawa penundaan pameran, ditambah hotel / penutupan katering konsumen, keterlambatan sekolah, lan warga sing nyimpen barang. , Harga pasar endhog lan pitik ing pirang-pirang wilayah ing donya uga ngalami fluktuasi lan kejutan, sing uga nyebabake kerugian ekonomi ing industri unggas.
 
Nalika pandemi COVID-19 terus berkembang lan kekuwatane sing ngrusak terus saya tambah, manajemen darurat ngalami tantangan sing durung pernah ana sadurunge. Luwih saka 300 tanduran pangolahan daging lan unggas ing Amerika Serikat, Kanada, Brasil, lan Uni Eropa wis puluhan ewu karyawan kena infeksi COVID-19 lan negesake kasus Paling ora 20.000 wong lan paling ora 100 korban jiwa.
Miturut laporan sing diterbitake Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit (CDC), ing antarane wong sing kena COVID-19 ing tanduran pangolahan daging lan unggas ing Nebraska, Amerika Serikat asale saka wilayah produksi (74%), prasmanan kasebut / area istirahat (51%), kamar ganti (43%), lawang mlebu lan metu (40%) nuduhake proporsi sing cukup dhuwur, dene proporsi lini produksi kaya pamisahan tekan 54%, sing luwih dhuwur tinimbang proporsi saka 16% saka proses utama / garis penyembelihan. Laporan iki nganalisa faktor sing bisa nyebabake risiko infeksi COVID-19 kanggo tanduran pangolahan daging lan unggas kalebu jarak fisik ing papan kerja, kahanan sanitasi, lan fasilitas transportasi lan transportasi sing rame. Iki uga mbutuhake jarak sosial, kebersihan tangan, reresik lan desinfeksi. Lan kabijakan cuti medis. Ing babagan iki, para ahli industri ujar manawa pasokan daging ora bisa ngatasi kesehatan lan panguripan personel tanduran, lan solusi kudu ditemokake kanggo nglindhungi keamanan awake dhewe.
 
Tembung Kunci Loro: Influenza Avian
 
Flu burung sing wis ganti saka papan liya durung bisa nyebabake epidemi makutha anyar, lan isih akeh udan ing saben wulan, nyebabake akeh unggas
 
Dibandhingake karo periode sing padha ing 2019, padha karo Januari nganti November 2020, bakal ana epidemi unggas HPAI anyar saben wulan, lan Januari nganti April minangka musim insiden sing dhuwur, kanthi 52 kasus anyar, 72 kasus, 88 kasus, lan 209 kasus masing-masing. munggah. Beda karo taun-taun sadurunge, data sing diluncurake dening OIE nuduhake manawa wiwit taun 2020, epidemi HPAI ora mung nggawa ancaman gedhe tumrap kesehatan unggas, nanging uga nyebabake risiko kesehatan kewan liyane kajaba unggas. Ana rong wabah anyar ing Kazakhstan. Epidemi H5 unggas unggas HPAI unggas bebas nyebabake total 390 babi rentan, 3.593 sapi, 5439 wedhus, lan 1.206 jaran, nanging iki ora nyebabake kewan rentan kasebut kena infeksi.
 
Wiwit tanggal 1 Januari nganti 16 November 2020, 10 ekonomi paling ndhuwur kanthi unggas HPAI unggas anyar yaiku: Hongaria, 273, Taiwan, China, 67, Rusia, 66, Vietnam, 63, Polandia, 31, Ana 11 ing Kazakhstan, 9 ing Bulgaria, 8 ing Israel, 7 ing Jerman, lan 7 ing India. 10 ekonomi paling dhuwur ing babagan jumlah unggas sing ditrapake ing epidemi HPAI anyar yaiku: Hongaria 3,534 yuta, Rusia 1.768 yuta, Taiwan, China 582.000, Kazakhstan 545,000, Polandia 509,000, lan Australia 434,000. , Bulgaria 421.000 merpati, Jepang 387.000 merpati, Arab Saudi 385.000 merpati, Israel 286.000 merpati.
 
Wiwit tanggal 1 Januari nganti 16 November 2020, 2 wabah HPAI unggas anyar kedadeyan ing daratan China, kalebu 1 unggas H5N6 unggas wabah HPAI ing Xichong County, Kota Nanchong, Provinsi Sichuan, lan 1 wabah unggas ing Distrik Shuangqing, Kota Shaoyang, Provinsi Hunan Ing wabah H5N1 subtipe HPAI, loro wabah kasebut nyebabake total 10347 unggas rentan, 6340 kasus sing kena infeksi, 6340 kasus fatal, lan 4007 unggas dikurangi. Sajrone periode sing padha, 5 wabah HPAI subtipe swan H5N6 liar kedadeyan ing Xinjiang.
 
Kata kunci telu: Salmonella
 
Salmonella sing nyebar terus nggawe risiko, nyebabake endhog / pitik kelingan, nalika penyakit Newcastle katon cukup tenang
 
Ing taun 2020, wis ana akeh seng di tuduh infeksi salmonella ing panganan lan produk pertanian ing saindenging jagad, kayata bawang ing Amerika Serikat, endhog ing Prancis, pitik ing Polandia, lan merek kue ing China.
 
Miturut laporan sing diterbitake Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit (CDC), ana 6 wabah salmonella ing AS ing taun 2020 (tanggal 18 November), kalebu 1 infeksi manungsa karo Hadar Salmonella sing disangka kena kontak karo unggas ing kebon mburi omah. , Kedadeyan ing kabeh 50 negara bagian Amerika Serikat, ana 1659 kasus sing dilaporake, sing 326 ing rumah sakit lan 1 wong mati. Urutan genom kabeh Salmonella diisolasi saka 1493 kasus lan rong conto lingkungan nuduhake yen 793 (53,2%) galur sing diisolasi tahan karo asam klavulanat amoksisilin (tingkat resistensi 1,5%), streptomisin (47,3%), tetrasiklin (47,6%) lan antibiotik konvensional liyane resistensi sing dikembangake.
 
Tembung kunci papat: nyuda resistensi lan nyuda resistensi obat
 
Nyuda resistensi lan resistensi obat wis dadi fokus industri ing pirang-pirang taun. Ing taun 2020, luwih penting amarga implementasi larangan pakan ing China ing taun 2020.
 
Nyuda resistensi minangka cara, dudu pungkasan. Masalah resistensi antimikroba dadi masalah ing jagad iki, lan minangka salah sawijining ancaman kesehatan paling gedhe tumrap manungsa lan kewan. Nyoba kanggo ngrusak kemajuan lan prestasi sing digawe dening obat modern lan kedokteran hewan modern luwih saka 100 taun. Saiki, sawise pirang-pirang taun "larangan anti-antimikroba" wis ditindakake, ekonomi maju kayata Uni Eropa lan Amerika Serikat nggawe kemajuan kanggo nyuda panggunaan obat antimikroba kanggo manungsa lan kewan, nanging masalah resistensi obat antimikroba isih berkembang. Ing wektu sing padha, Organisasi Kesehatan Dunia lan Organisasi Dunia kanggo Kesehatan Kewan wis koordinasi karo negara-negara kanggo ngiyatake ngawasi lan riset, lan ekonomi berkembang uga bakal diterusake.
 
Miturut undang-undang anyar sing digawe dening Uni Eropa ing taun 2019, kabeh antibiotik pertanian konvensional, kalebu kabeh perawatan pencegahan klompok kewan, bakal dilarang wiwit tanggal 28 Januari 2022. Ing babagan iki, Amerika Serikat nggawe negatif sing kuat lan ujar manawa ana sebabe nggawe alangan perdagangan. Departemen Pertanian AS negesake manawa peraturan iki "ora duwe landasan ilmiah sing bisa dipercaya."
 
Ing taun 2020, larangan antibiotik pakan Tiongkok wis resmi dileksanakake, nyebabake peningkatan anti-antibiotik. Nanging, deteksi obat-obatan hewan sing dilarang ing endhog, pitik, lan liya-liyane kedadeyan siji-siji. Sanalika, Chia Tai Group lan Cargill wis sukses ngluncurake pitik Raised Anti-Resistant (RWA) ing pasar Tiongkok. Tanggal 11 Januari 2020, Grup CP ngluncurake produk pitik anti jamur Benja ing Beijing Hema Xiansheng Shilibao Store. Kajaba iku, Jilin Youshengda Agricultural Technology Co., Ltd. uga kanthi semangat ningkatake pitik non-tahan Qianbaihe online lan offline.
 
Kata kunci kaping lima: breeding non-kurungan
 
Popularitas kandhang sing ora dikurung ing Eropa lan Amerika Serikat rada mudhun, nanging perhatian sawetara ekonomi berkembang kanthi tenang
 
Saka data resmi saiki, negara-negara UE sing nyengkuyung peningkatan kesejahteraan kewan durung nggawe kemajuan ing bidang unggas lan babi sajrone rong taun kepungkur, lan ingon-ingon kayata terwelu luwih akeh perhatian. Miturut data sing diluncurake dening Departemen Pertanian AS, ing wulan Maret 2020, ana 60 yuta pitik jago gratis (17,8%) ing Amerika Serikat, lan 19,4 yuta pitik organik (5,4%). Ana 257,1 yuta pitik (76,4%) pitik peternakan tradisional.
 
Ing taun 2020, Brasil bakal ndeleng tren anyar ing promosi kandhang non-cage. Sawise Perusahaan Pangan Brasil (BRF) ngumumake yen bakal tuku endhog sing ora ditandur karo kurungan kanggo produk pamroses kayata keju, roti lan produk liyane wiwit September 2020, raksasa endhog Brasil kasebut ujar ing wulan November taun sing padha bakal nandur modhal. anyar 2,5 yuta endhog tanpa kandhang. Proyek pitik.
 
Ing China, nyengkuyung pitik sing ora dikurung tegese pangembangan kabisat, lan sumber daya lahan lan banyu uga rong faktor utama sing kudu dipikirake. Uni Eropa lan Amerika Serikat transisi menyang pertanian non-kandhang adhedhasar kandhang sing diperkaya, dene tani lapisan gedhe ing China utamane dikurung. Saliyane investasi saiki kanggo nyelehake kandhang sing diperkaya ing China dening Chia Tai Group, Perusahaan Paling akeh antarane ngenteni lan ayunan. Nanging, Metro nyakup pasar Tiongkok ing komitmen mbesuk kanggo tuku endhog sing ora dikurung, sing uga narik perhatian saka industri lapisan China. Kajaba iku, Shanxi Pingyao Weihai Ecological Agriculture Co., Ltd. kerja sama karo Nestlé kanggo nggawe sistem kisaran bebas kesejahteraan non-kandang kanggo pitik.
 
Kata Kunci Enem: Kerentanan
 
Kerentanan misuwur ing rantai pasokan industri panganan lan unggas, lan nambah antena menyang bidang kesejahteraan kewan
 
Beda karo prediksi para sarjana, ahli, lan agensi konsultasi ing pirang-pirang bidang ing tahap awal wabah epidemi mahkota anyar, ing telung kuartal pertama taun 2020, penyembelihan daging broiler ing Amerika Serikat bakal kurang kena pengaruh lan entuk setaun -wutah 8 taun suwene 8% ing wulan Agustus, amarga akeh permintaan impor saka China. Volume ekspor daging pitik ing Amerika Serikat uga tambah akeh taun-taun; kapasitas produksi daging pitik ing China pulih terus-terusan, lan impor mundhak sacara signifikan saben taun. Yen dideleng saka laporan ramalan paling anyar saka Departemen Pertanian AS, produksi pitik global lan perdagangan impor lan ekspor bakal terus tuwuh ing taun 2020.
 
Nanging, keluwesan produksi pitik lan ketahanan perdagangan pitik ing taun 2020 lumrahe dibandhingake karo fragile rempah-rempah pitik lan rantai pasokan endhog. Contone, transportasi pitik lan endhog lan ngenalake pitik leluhur ing China wis ngancurake pitik pitik sing akeh banget. Contone liyane, pitik umur 1 dina sing netes ing Walanda ora bisa diangkut menyang tujuane. Entuk euthanisasi lan endhog netes bisa rusak. Alesan utama yaiku transportasi menyang Afrika dilereni amarga epidemi mahkota anyar, lan negara-negara Afrika sing gumantung banget karo impor sumber winih Kanggo produsen unggas, produksi angel ditindakake. Data nuduhake yen sadurunge iki, Ghana, Kongo, Nigeria lan Pantai Gading ngenalake 1,7 yuta cah cilik umur 1 dina saben wulan, lan umume bocah-bocah wadon kasebut saka negara ekspor bakal rusak sawise pengiriman ditanggepi.
 
Mula, akeh pihak sing kuwatir banget babagan keruwetan rantai pasokan unggas lan kesejahteraan unggas. Dr. Temple Grandin, Profesor Ilmu Kewan ing Universitas Negeri Colorado, ujar: "Kita kudu nindakake prekara supaya rantai pasokan unggas lan kewan ingon-ingon luwih fleksibel. Pabrik pamrosesan dadi kasengsem. ”
 
Wiwit taun 2020, amarga kena pengaruh epidemi mahkota anyar, masarakat ing negara-negara UE cukup nyuda demonstrasi lan aktivitas tekanan tumrap kesejahteraan kewan. Nanging, sanajan kahanan pencegahan lan kontrol epidemi mahkota anyar stabil, dheweke bakal ngatur demonstrasi lan pawai kanggo menehi tekanan. Amerika Serikat uga wis nyuda perhatian kanggo kesejahteraan kewan amarga kena pengaruh epidemi mahkota anyar. Pengamat industri ujar manawa industri wis njupuk langkah culling sing luwih lengkap tumrap unggas lan babi sing rentan sawise wabah flu burung sing patogenik lan demam babi Afrika ing unggas, durung nindakake proyek sing apik nalika darurat kesehatan non-kewan. Kanggo nyiapake, kudu nambah riset lan nemokake dalan solusi sing bisa ditindakake.
 
Kata Kunci Pitu: Anti-kompetisi
 
Risiko perdagangan internasional ngluwihi kemampuan industri kanggo prédhiksi lan kontrol, lan anti-saing luwih nyata
 
Nganti saiki, negosiasi babagan kebijakan persaingan ing Organisasi Perdagangan Dunia (WTO) mandheg meh 16 taun berturut-turut, lan perang dagang sing fokus ing perselisihan tarif terus-terusan muncul. Panaliten adhedhasar kedadeyan khas nuduhake yen tumindak anti-kompetitif ing industri tartamtu ing ekonomi tartamtu bakal tuwuh, bakal menehi pengaruh ing perdagangan produk internasional ing industri iki lan pangembangan industri sing padha ing ekonomi liyane ing macem-macem bentuk .
 
Kanggo industri unggas, perdagangan daging lan endhog unggas mesthi dadi perhatian utama industri, lan epidemi flu burung anyar saben wulan nggawe perdagangan produk unggas internasional sing wis rumit banget luwih variatif. Contone, tanggal 27 Juli 2020, ana ekspektasi anyar babagan perselisihan tarif perdagangan unggas umur wolung taun ing antarane Amerika Serikat lan India. Panel arbitrase WTO sarujuk ing dina sing padha kanggo nundha keputusan perselisihan iki, lan samesthine bakal nggawe keputusan sadurunge Januari 2021. Perselisihan antarane loro partai kasebut utamane nyatane yen pihak India ora ngangkat kendali sing ketat langkah-langkah impor lan ekspor produk unggas, mula pihak AS nggunakake langkah-langkah kanggo ngetrapake tarif US $ 450 yuta kanggo produk India.
 
Wiwit taun 2020, amarga pengaruh epidemi makutha sing ditumpukake, akeh negara nundha ekspor endhog lan impor pitik, lan rantai industri protein hewani AS wiwit pasang aksi anti-kompetitif sing ngrusak kepentingan peternakan / pengecer amarga kanggo bedane ing rantai pasokan, utamane ing lapangan daging sapi. Sing paling kuat, disusul daging babi, pitik, lan endhog; sawise pitung taun tumindak anti-kompetitif, sawetara raksasa produksi pitik ing Amerika Serikat mratelakake rasa tulus nalika ngadhepi keputusan hukum, lan raksasa endhog AS uga digugat amarga diduga ngapusi rega endhog.
 
Saiki, pasar unggas sawetara negara berkembang uga nuduhake momentum tumindak anti-kompetitif, kayata pasar endhog Tionghoa.
 
Kata Kunci Wolung: Serangan serangan kanggo mateni jago enom umur 1 dina
 
Didhukung dening panjaluk kabeh lapisan masyarakat, komitmen pengadaan ritel, lan inovasi teknologi ing identifikasi jinis endhog lan embrio berkembang biak, Swiss nggawe undang-undang ing taun 2019 kanggo nglarang nyangga jago umur 1 dina. Jerman lan Prancis miwiti gelombang undang-undang anyar. Undhang-undhang kasebut ora adoh.
 
Amarga pitik jago enom tuwuh lan ora bakal endhog lan daginge ora cukup kanggo dikethok, prakteke ngilangi atusan milyar jago enom umur setaun saben taun nyebabake keprihatinan nyebar ing kabeh masarakat, lan UE negara wis menehi undang-undang kanggo ngatasi masalah iki. Tumindak kanggo masalah kasebut dadi saya panas. Sawise Swiss ngenalake larangan mbatalake jago enom umur 1 dina, Jerman lan Prancis wiwit ngenalake rancangan undang-undang. Papat organisasi kesejahteraan kewan ing Walanda njaluk perdana menteri ngetutake conto Prancis lan Swiss lan ngetrapake larangan Walanda ing taun 2021.
 
Kanthi aplikasi industri teknologi inovatif identifikasi jinis embrio saka endhog berkembang biak, akeh klompok ritel gedhe kayata Aldi Group lan Carrefour ujar manawa bakal mboko sithik mandheg tuku endhog sing diprodhuksi kanthi ngilangi lapisan sistem jago enom umur 1 dina, lan miwiti tuku lan adol. Nanggepi mateni endhog (RespEGGt). Sanalika, uga narik modal kanggo nandur modal ing sawetara perusahaan wiwitan kanggo nindakake riset teknologi kasebut, lan lapangan riset lan pangembangan ngembangake saka sistem inkubasi pitik jago menyang sistem inkubasi bebek daging. Kasunyatane, wiwit taun 2008, perusahaan Selegg Jerman wiwit ngembangake teknologi iki. Sawise luwih saka 10 taun, endhog serangan serangan kaping pisanan didol ing 9 supermarket ing Berlin, Jerman ing taun 2018.
 
Ing wiwitan taun 2020, peneliti saka rong universitas Jerman lan lembaga riset wis milih paten jinis teknologi iki, sing bisa nemtokake jinis embrio endhog ing dina inkubasi kaping telu kanthi tingkat akurasi 75%, dene akurasi tarif sing ditemtokake ing dina kaping enem Nganti 95%. Ing wulan Oktober taun sing padha, SOOS wiwitan Israel nggawe kemajuan anyar ing riset lan pangembangan teknologi. CEO SOOS Yael Alter ujar manawa saka perspektif kesejahteraan kewan, endhog endhog pitik kudu ditetepake ing dina kaping 7 (pitik). Bentuk awak urip wis dibentuk) sadurunge ngenali embrio lanang lan wadon lan rusak kabeh, nanging angel digayuh. Mula, SOOS nggawe teknologi anyar kanggo konversi jinis endhog berkembang biak, kanthi nyinaoni akustik sel lan ngowahi kahanan lingkungan inkubator, ngonversi gen lanang dadi gen wanita fungsional. Dheweke uga ngandhakake, panggunaan teknologi iki bisa nambah tingkat penetasan bocah wadon dadi 60%, lan samesthine bisa nganti 80% ing mbesuk.
 
Kata Kunci Nine: Sehat lan Berkelanjutan
 
Sehat lan sustainable wis dadi konsep utama ing pirang-pirang bidang kayata industri unggas, lan praktik kasebut bakal nemoni luwih akeh tantangan
 
Krisis iklim saya parah lan berkembang, masalah resistensi obat dadi saya parah, lan pandemi COVID-19 terus-terusan menehi peringatan: hubungan sing cedhak karo masarakat, kewan lan lingkungan alam dadi kaku banget lan malah saya parah. Kanggo tujuan kasebut, Perserikatan Bangsa-Bangsa, organisasi internasional lan pamrentahan ing pirang-pirang negara duwe wigati lan prihatin kanggo perkara kasebut. Dheweke wis nemtokake target lan komitmen kanggo nyuda emisi gas omah kaca. Dheweke wis sinau lan nerbitake sawetara perlindungan kewan liar, nglindhungi keanekaragaman hayati, lan nglindhungi sumber rawa / sumber daya banyu. / Lemah, lan angger-angger lan peraturan sing gegandhengan kanggo ngiyatake keamanan hayati, nyegah lan ngatasi penyakit zoonosis. Contone, China nindakake perlindungan sumber daya banyu lan ningkatake pamrentahan lingkungan. Ing taun 2020, iki ngumumake "Hukum Biosafety" lan nerbitake larangan perdagangan liar lan ilegal, lan akeh papan ing saindenging negara kasebut uga ngetrapake langkah-langkah kanggo nutup pasar dagang unggas langsung.
 
Saiki, industri unggas global nggawe proyek anyar lan ngembangake produk anyar adhedhasar biaya sing terjangkau dhewe, kanggo praktik lan promosi apa sing dipercaya sehat lan lestari.
 
Nanging, kontribusi saka perdagangan internasional daging unggas, endhog lan produk panganan lan pertanian liyane ing babagan iki wis ora digatekake utawa malah dimangerteni industri. Miturut konsep pangembangan sing sehat lan berkelanjutan sing disedhiyakake dening Perserikatan Bangsa-Bangsa, FAO, UNEP lan institusi liyane, tantangan krisis banyu lan kekurangan sumber daya lahan sing diadhepi sawetara ekonomi saya parah, langsung mengaruhi pembangunan berkelanjutan umat manungsa lan planet iki. Produk pangan lan tetanen kayata daging unggas lan endhog, sing kurang ngonsumsi sumber daya banyu lan lahan ing proses produksi, diekspor menyang krisis banyu, kekurangan sumber daya lahan, lan proses produksi ternak lan unggas nggunakake luwih akeh banyu lan produk pertanian liwat perdagangan internasional sing tundhuk. saluran. Ekonomi kanthi sumber daya tanah supaya bisa menehi kontribusi positif kanggo pembangunan berkelanjutan global lan perbaikan lingkungan. Nanging, isih akeh kangelan. Saka sudut pandang iki, kesehatan berkelanjutan negesake pamrentahan global, pangembangan industri lan koordinasi industri, lan langkah-langkah saiki sing ditindakake China lan ekonomi liyane kanggo daging lan panganan lan produk pertanian uga ana gandhengane kanggo ningkatake lingkungan alam lan nglindhungi gunung-gunung sing ijo lan banyu ijo. Ora ana gandhengane.
 
Kata kunci sepuluh: transformasi digital
 
Kanthi tekane jaman 5G, transformasi digital saka rantai industri unggas wis pindhah saka riset konsep menyang pertempuran nyata
 
Nalika Carrefour ngenalake teknologi blokir IBM ing Prancis kanggo analisis retrospektif babagan pitik lan produk liyane lan diterapake ing taun 2019, luwih akeh perusahaan produksi unggas wiwit aktif bekerjasama karo perusahaan rantai pasokan lan pihak liyane kanggo mlebu blok pitik lan endhog. tahap aplikasi lan promosi teknologi rantai. Contone, produsen unggas Indonesia Belfoods, raksasa endhog Prancis Avril Group, lsp.
 
Sanalika, Internet Things lan robot uga nglajengake panelitian jero nalika entuk aplikasi dhisikan. SugarCreek, perusahaan AS sing nyedhiyakake daging babi, bakso, sosis sosis lan produk pitik kanggo pasar katering lan ritel, bubar nggunakake teknologi IoT ing pabrik sing wis direnovasi kanggo nyambungake peralatan, sensor lan sistem kanggo nggayuh penghematan biaya lan ngidini para pemasok SugarCreek ngakses kanthi aman mesin perusahaan mbatalake. Miturut laporan CNN ing Amerika Serikat ing Juli 2020, amarga kena pengaruh epidemi mahkota anyar lan amarga kekurangan tenaga kerja ing pabrik pangolahan daging nganti pirang-pirang taun, akeh prosesor daging kayata Tyson Foods ing Amerika Serikat nyepetake pangembangan robot kanggo ngganti daging buatan. Nglereni. Miturut laporan sing padha saka The Wall Street Journal, para insinyur lan ilmuwan Tyson Foods, kanthi pitulung para perancang industri otomotif, nggawe sistem deboning otomatis kanggo nggayuh tujuan nyembelih lan ngolah meh 40 yuta daging babi saben minggu.
 
Saiki, riset lan pangembangan lan aplikasi teknologi digital wis berkembang ing bidang produksi unggas ing pirang-pirang level. Kanggo nyuda resiko karyawan sing kena virus makutha anyar, Tyson Foods saiki nggunakake algoritma pelacakan infeksi lan prosedur "ngawasi lan nyoba" ing tanduran pangolahan daging. Tanggal 25 September 2020, Dr. Jason Guss, CEO Laboratorium Iterate, ngenalake "piranti sensor sing bisa dipakai" sing digunakake ing proses produksi unggas menyang industri unggas Amerika. Piranti iki dirancang miturut prinsip ergonomis lan disambungake karo sarung tangan. Iki bisa terus ngawasi lan prédhiksi ergonomis karyawan lan masalah sing gegandhengan karo lemes, lan menehi data wektu nyata kanggo manajer kanggo njaga keamanan karyawan lan ningkatake retensi karyawan, sing bisa ngatasi industri unggas , ciloko, kurang keterlibatan lan kurang ngerti kinerja pribadi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Wektu kiriman: Sep-23-2021