warta

1. Patogen kompleks: Ing umume kasus, sacculitis udara dudu sawijining penyakit, nanging minangka gejala infeksi sistemik. Bakteri, virus, mycoplasma, manajemen panganan, lan sapiturute bisa nyebabake sacculitis hawa.
2. Lingkungan sing kurang apik: disinfeksi sing ora lengkap, ventilasi sing ora cukup, gas sing mbebayani asring akumulasi ing omah, yen konsentrasi amonia ing udhara dhuwur banget, bakal ngrusak silia saka saluran pernapasan, nyuda sekresi lendir, lan nyebabake penyakit ing paru-paru, lan kantung udara bakal mengaruhi usus gedhe Tingkat reresik bacilli lan patogen liyane dikurangi banget, lan kedadeyan sacculitis udhara ora bisa dihindari.
3. Kesulitan ngobati obat: Saka sudut pandang anatomi, tembok kanthong hawa tipis banget lan mung sawetara pembuluh getih. Obat iki angel kanggo konsentrasi sing efektif ing kantung udara. Iki nggawe angel sacculitis hawa supaya bisa ditrapake kanthi efektif klinis, sing bisa uga nyebabake akibat serius.
4. Struktur khusus: Ana sangang kantung udara, sing dibentuk dening cabang bronchi lan paru-paru. Karakteristik struktural sing gegandhengan karo "kantung-paru-udara-saluran napas ndhuwur" nggawe awak daging dadi sistem semi-terbuka. Mikroorganisme patogen ing udhara bisa gampang mlebu balung liwat saluran pernapasan ndhuwur, paru-paru, lan kantung udara kanggo mbentuk infeksi sistemik. Kajaba iku, amarga ora ana diafragma, rongga dada lan rongga weteng gegandhengan banget, lan gampang nyebabake infeksi kantung udara sawise saluran pencernaan. Karakteristik kasebut minangka sebab utama kedadeyan sarcositistitis.
 
Gejala sacculitis hawa
Gejala pernafasan penyakit iki jelas. Bukak cangkem lan gulu gulu kanggo ambegan, wheeze, flutter irung, ngorok, sirah abuh, mripat abuh, mbanyoni, pembengkakan individu, lemes, kurang napsu, utawa malah ngilangi, tambah ngelak, diare putih-kuning, wulu Loose lan ora tumoto , cakar makutha sing kurang, garing lan kurang.
Ngilangi gejala
Yen mati, mahkota wungu lan cangkeme kebak lendir. Ing kasus sing parah, kulit ing sangisore weteng bisa dipotong kanggo ndeleng lemak kuning utawa exudate inflamasi. Bukak rongga weteng, kantung udara ing torak diisi karo bahan kaya keju kuning, efusi perikardial, lan kanthong udhara ing weteng minangka bahan kaya keju kuning. 30% kematian duwe lesi pericarditis lan perihepatitis, splenomegali, usus cilik kosong, rongga irung Trakea kebak lendir! Pepati rada bengkak, pericarditis, perihepatitis, kantung udara keruh, kasus parah duwe bahan kaya keju lan putih kaya peritonitis, lan lapisan bahan kaya keju kuning lan putih (lesi khas) dibungkus ing kabeh paru-paru, lan paru-paru sesak, getihen, getihen tenggorokan, getihen trakea parah. Ora ana owah-owahan sing jelas ing papilla weteng kelenjar, ora ana owah-owahan ing weteng otot, kabeh usus rame, membran lendhut tiba, lan ginjel abuh (pendarahan interstitial).
 
Saka struktur anatomi, kanthong udara saka broiler tipis banget, lapisan njero siji lapisan epitel datar, lan epitel kolum ciliated mung ana ing bukaan, lan lapisan njaba minangka lapisan epitel datar sing terus-terusan karo serosa. Antarane rong lapisan epitel yaiku jaringan ikat Fibrous, ngemot serat elastis, ora mung strukture tipis, nanging uga duwe sawetara pembuluh getih. Mula, sawise kantung udara broiler diobong, obat-obatan sing diserep angel entuk konsentrasi sing efektif ing kantung udara liwat metode obat konvensional kayata injeksi, ngombe, panganan campuran, lan liya-liyane. Iki ndadekake angel entuk perawatan udara sing efektif sacculitis ing praktik klinis. Gampang nyebabake akibat serius.
1. Ketat disinfeksi. (Ngombe disinfeksi banyu, kanthi disinfeksi)
2. Pilih rute imunisasi sing paling apik. (Tunas beku lan bibit minyak dibebasake)
3. Ngiyatake manajemen lan komunikasi. (Kurangi kepadatan stok, tambahake angin, lan aja nganti nggunakake jamur)
4. Pengobatan penyakit pernapasan kudu adhedhasar sebab lan gejala.

 


Wektu kiriman: Sep-23-2021